Vertel meer over jullie huisje-op-wielen verhaal!

Laat ik maar beginnen met de trieste regel omtrent zogenaamd te hoge en te lange voertuigen. Te lang, oke, dat kan ik ENIGZINS begrijpen; je kunt dan letterlijk langer zijn dan een parkeerplaats en daardoor de weg vernauwen in enkele gevallen. Maar te hoog….? Ga je echt geïrriteerd zijn als er een voertuig voor je VOORDEUR of keukenraam staat als deze hoger is dan 2.40m en NIET als deze LAGER is dan 2.40m..? Ga je overdag op je stoeltje in je gang of achter je keukenraam zitten genieten van errrmm het al uitzichtloze uitzicht? Is je hobby om te gluren bij je buren?
De campers/busjes/te grote voertuigen hieronder, staan OF voor te lange tijd OF in het weekend OF na 18 uur op de gefotografeerde plekken. Wij zelf hebben natuurlijk totaal GEEN last van deze voertuigen en juichen het juist TOE. Dus als ik geïrriteerd/kwaad/gefrustreerd overkom, is dat naar de gemeente, zéker niet naar de eigenaren van de campers.

Lunettenberg twee meter voor ons eigen hoekhuis stond onze oude camper, OF links van ‘t boompje dat recht voor ons huis staat met een klein gedeelte voor het steegje naast ons en IETS voor het huis van de buren links die echt ALTIJD hun gordijnen dicht hebben, óf aan OVERKANT naast een hoge schutting van een tuin. Er staat hier sinds een aantal maanden een soortgelijke camper elke week voor meerdere dagen op precies dezelfde plekken: of voor/redelijk voor hun deur of aan de overkant. Nog totaal geen meldingen over geweest….

Recht voor onze deur. Gelukkig is deze parkeerplek ook extra lang. Zo konden we de camper altijd goed zo ver mogelijk naar achteren zetten, zodat de buren rechts van ons er bijna geen ‘last’ van hadden.
Overigens staat deze grote caravan elke zomer twee keer voor meerdere opeenvolgende dagen OP de stoep. Dit belemmert mensen met een fysieke beperking en ouders met een kinderwagen om hier op de stoep te geraken.

Onze camper op de plek diezelfde plek

Yup, nog steeds op ongeveer dezelfde plaats op vrijdag 1 april 2022. Nu, maandag 4 april staat ie er nog. En voor die tijd ook natuurlijk.

Zaterdag 9 april 2022. Wij mochten niet bij een alleenstaande boerderij onze camper REPAREREN, maar zij mogen KLUSSEN in de STRAAT.

Woensdag 13 april 2022. Ze wonen sinds kort bij haar ouders, dus hadden niet zoals wij HAAST om de camper klaar te krijgen. Tóch mogen ZIJ een nieuw zonnepaneel plaatsen en de binnenkant verven, terwijl dat wij nog geeneens een noodreparatie mochten uitvoeren.

Klussen op TWEEDE fucking PAASdag! Maandag 18 april 2022

Zaterdag 30 april 2022

Zondag 1 mei 2022

Donderdag 5 mei 2022, bevrijdingsdag

Onze camper aan de overkant van een weg tov mensen die toegegeven hadden er totaal geen last van te hebben. Hij stond parallel aan een hoge beschutting van een tuin. Hup, daar heb je de ambtenaartjes weer.
Langere camper dan de onze. Echt er in overnacht voor onze deur op die zelfde plek deels voor ons huis en dus van de buren die dus nog NOOIT hun gordijnen open hebben gehad
Plek daarachter
Deze camper stond voor langere periodes op deze en nabij gelegen parkeerplaatsen, een paar straten verderop

Wageningseberg tussen flatgebouw (LANGSTE flat van Nederland) en grote autoweg (bijna snelweg!!) op verschillende parkeerplaatsen. Er staat al járen hetzelfde campertje en er staan vaker grotere voertuigen, waaronder nu een camper in wording. Dit voertuig is hoger dan 2.40. De eigenaar heeft echter toestemming gekregen om zijn busje daar zowel voor zeker twee maanden te parkeren als om te bouwen tot camper. En wij? Wij hadden toentertijd NET onze camper en er werd METEEN geklaagd. Ook werden er leugens verspreid dat we onze honden NAAST de camper uit zouden laten (we gebruikten hem juist om naar de natuur te kunnen voor lange wandelingen!!), we visite zouden hebben (ermm, we kennen niemand en laten NIEMAND überhaupt in onze camper ivm smetvrees) en dat we hard muziek aan zouden hebben (wij luisteren NOOIT naar muziek en hebben geeneens radio ding). Daarnaast zou er volgens handhaving niet genoeg parkeerplekken zijn, maar…. we zetten er voorheen ook vaak onze auto neer! Nemen beide net zoveel parkeerplek in beslag. Oh en uh, onze gasfles zou kunnen gaan exploderen…alleen in de onze en alleen in het weekend of na 18 uur ‘s avond OF als de camper er langer dan drie dagen stond…………………………………………………blijkbaar……………………………………….

En daar staat ie weer. Dit was geloof ik een jaar geleden, dus begin 2021.
En de camper in wording die er sinds enkele dagen staat met ZAT uitzicht (over een kleine snelweg??) voor de bewoners en nog VEEL parkeerruimte, zelfs nu in de COVID periode. Zijn busje zou door artikel 5:7.1 volgens ambtenaren hier NIET langer dan drie dagen mogen staan. Ahum…. Behalve dat HIJ dit dus wél mag….
Mag er nog steeds staan op 25 februari 2022. En zie je de camper van diegene die er al JAREN staat?
En nog een overduidelijke camper ergens vóór het jaar 2021
Vrijdag 15 april 2022. Zie je de kleine camper ook?

Kollumerland. De camper plek des camper plekken. Hier staan al zo lang als ik me kan herinneren grote voertuigen en campers geparkeerd voor zeer lange tijd. Echter wij kregen als enige een boete terwijl dat de onze TUSSEN de andere stond!

Vooral als we twee net nieuwe banden waarvoor we hadden gespaard moesten vervangen, omdat iemand er TWEE had lek geprikt..? Met dank aan Inez H. uit Almere kregen we twee oude, andere wielen zodat we ze zelf konden vervangen ipv dat een garagebedrijf echt enkel de banden moest komen vervangen (kun je niet zelf doen).

Maar niets was minder waar. Onze laadkabel was ook doorgesneden in onze eigen straat en gelukkig pakte mijn vriend de stekker verkeerd vast, anders had hij de schok niet overleefd. De stoppen sloegen wel door van mn moeder’s huis. De wouten zeiden min of meer dat dit niet was gebeurd als we de camper ergens hadden geparkeerd waar deze wél mocht staan……. Poging tot moord werd goedgepraat…. We kregen TUSSEN ALLE ANDERE CAMPERS EN TE HOGE VOERTUIGEN als enige boetes!

Zevenwouden. Hier hebben wij onze camper nooit neergezet, maar aangezien ik al m’n hele leven hier woon, viel ‘t wel heel erg op HOE lang deze camper hier al mag staan.

Aan de busbaan verderop ik geloof in 2019
Zondag 13 maart 2022
Zaterdag 2 april 2022 op exact dezelfde plek (maar eromheen zou ook niet mogen en dus vooral niet in t weekend)
Zaterdag 9 april 2022
Zaterdag 23 april 2022
Zaterdag 30 april 2022
Zaterdag 7 mei 2022
Zaterdag 14 mei 2022
Zaterdag 21 mei 2022
Zaterdag 28 mei 2022
Zaterdag 4 juni 2022
Zaterdag 30 juli 2022
Zaterdag 26 maart. En dat oranje geval met wit dak stond daar ook weer niet ver vandaan.
Zaterdag 9 april 2022
Zaterdag 30 april 2022
Zaterdag 7 mei 2022
Zaterdag 7 januari 2023
Zaterdag 28 mei 2022

Oldambt

Zaterdag 14 mei 2022
Zaterdag 21 mei 2022
Andere straat in de buurt. Kleine vrachtwagen, grote vrachtwagen die deels op straat staat en scheef geparkeerde bus – neemt minstens twee plekken in beslag

Karpaten. Een grote parkeerplaats tussen meerdere flats, een gebouwtje en een busbaan. Op deze plek staan ook altijd wel campers en/of te grote voertuigen. Eén camper lijkt enorm op die van ons. Zij zet ‘m ook een beetje zoals wij doen op meerdere plekken door de wijk. Echter…. toen wij opeens onze camper hadden en ‘m daar neerzetten, kreeg HAAR camper toen wij net even weg waren een lange brief van zogenaamd een bewoner daar (oftewel de gast die ons terroriseert). Het briefje was overduidelijk voor ons bedoeld, want toen we onze camper daar NOOIT meer neerzetten, had de eigenaresse NOOIT meer een briefje gekregen!!

En kijk eens aan, dat oranje geval van de Olympus staat ook wel eens hier. Met natuuruuurlijk andere busjes.
Kijk eens wie er nog steeds zo nu en dan staat? Foto is zojuist genomen, ZONDAG 20 maart 2022. En zie je de andere DRIE te grote voertuigen?

Olympus naast sportveld. Mochten wij niet staan omdat we dan evt naar kinderen zouden kunnen gaan gluren……. We zien er VAAK campers en grote voertuigen staan.

Zaterdag 30 april 2022
Zaterdag 30 april 2022

Hebriden

Begin 2022 en deze staat NU (20 maart 2022) op de Karpaten
Dinsdag 22 maart 2022
Zondag 15 mei 2022
Dinsdag 24 mei heel vroeg
Donderdag 2 juni 2022 heel vroeg

Azoren

Dinsdag 22 maart 2022
Zondag 3 april 2022
Eerste fucking PAASdag, zondag 17 april 2022
Woensdag ochtend fucking vroeg 11 mei 2022
Dinsdag heel vroeg 17 mei 2022
Dinsdag 24 mei 2022 heel vroeg
Donderdag 2 juni heel vroeg
Zondag 26 juni 2022
Zaterdag 23 juli 2022
Woensdag 28 september 2022 heel vroeg in de ochtend

Seychellen

Olympus op parkeerplaats waar vooral aanhangwagens staan en ook om evt te parkeren voor de sportvelden. Er staat eigenlijk nooit een voertuig van een bewoner – bijna helemaal leeg muv dus enkele aanhangwagens. Motoragent gaf toen toestemming om daar tijdelijk te parkeren toen de camper niet kon rijden ivm kapotte koppeling. Werd dus echter al snel weer geklaagd.

Kees van VanHetPad heeft onze camper thuisgebracht vanuit Baarn (dankzij Naftali G), nadat de ANWB onze camper niet wilde vervoeren. Zo zou hij te groot zijn geweest én daarbij kwam dat onze hondenkinders als enigen in de camper moesten blijven en wij per se voorin in zijn vrachtwagen moesten zitten. Oftewel, in de camper blijven is gevaarlijk. En dan zou je daar wél je (harige) kinderen in laten?! Maar het punt is: ANWB loog hierover naar de wouten. Ze zeiden dat t enkel was omdat we zelf niet wilden. Het trieste is dat ze dezelfde vrachtwagen hebben gebruikt twee jaar erna om onze camper weg te slepen uit mijn wijk!!
Deze plek op de parkeerplaats haaks erop leek ons het beste: verste weg van huizen en aan de andere kant is een fietspad met daarachter volkstuintjes
Kijk eens wat er staat op PRECIES DEZELFDE parkeerplaats? Maar uh dan achter een tuin met veel minder begroeiing én ze nemen TWEE parkeervakken in beslag! Dit was 26 februari 2022, dus in ‘t weekend!!

De Wadden

Zaterdag 7 mei 2022

Nieuwe Houtenseweg direct naast spoor en sloot met ratten. Totaal GEEN woningen dus onze camper kan hier al helemaal niemand tot last zijn. Staan vaker campers van krakers die daar in boomhutten wonen. Hier mocht de camper even staan nadat deze weg moest van Olympus, totdat we een plek buiten Utrecht hadden gevonden. Ik zie echter niet waarom deze hier niet voor altijd mocht staan, want in artikel 5.8 staat dat je ze enkel niet mag parkeren waar je het uitzicht van mensen belemmert. Helaas hebben toen ratten alles ondergepist en kapot geknaagd en kwamen we steeds minder graag binnen. Van die plek is onze camper toen ook anderhalf jaar geleden weggesleept en wij hadden toen geen 350 euro en daarnaast zouden er VEEL kosten bij zijn gekomen om alles wat kapot is geknaagd te vervangen.

Vervolgens hebben we tig mails uitgewisseld met de gemeente Utrecht. Op een dag moest ik dringend contact opnemen met schuldhulpverlening hier in mijn wijk, bij het buurtteam. Als ik dit niet deed, dan gebeurde er wat met de camper. De meeste schulden die wij hebben zijn boetes van de camper, dus dit voelde wel dubbel. Toch heb ik gebeld (iets wat ik letterlijk NOOIT en te nimmer doe, zelfs niet met familie!!). Het duurde een half uur. Ik belde in de auto voor ons huis. Ik heb alles opgenomen.
Daarna gaf ik dit door aan Erik van Woudenberg die voor de gemeente Utrecht werkt, met wie ik dus steeds contact had. Hij zou verder kijken. Ook gaf ik dit door aan Marcel van GroenLinks (dankzij John O.) met wie ik al enige tijd contact had en die ons verhaal zelfs aan de wethouder had voorgelegd. Ook hij zou er weer achteraan gaan. Vervolgens hoor ik NIETS meer. Radiostilte. Ik blijf elke maand een mail sturen en krijg nooit meer gehoor van geen van beide. Ik weet dus nog steeds niet na ruim een jaar wat er met onze camper is gebeurd.

Nu is ‘t genoeg geweest. Ik neem t heft in eigen handen en laat me niet meer leven of dus eigenlijk overleven. Overduidelijk wordt er gediscrimineerd door de gemeente, ookal bevestigden ze in mails aan ons van níet. Ik heb veel gesprekken opgenomen met handhaving en zelfs de wijkwout is er bij betrokken geweest. De ene sloeg onze camper op “te hoog”, de ander op dat ‘t een camper is (maar uhm, dat is dat kleine ding achter de flat ook….?) en een volgende zei omdat we ‘m niet elke dag gebruikten voor ons werk en weer een volgende zei omdat de gasfles kan exploderen (ja, alleen die van ons inderdaad en alleen na 3 werkdagen óf in het weekend óf na 18 uur ‘s avonds……). Waar het op neer kwam is dus dat ze enkel achter campers aan gaan waar zogenaamd last van wordt ondervonden, of dit nu waar is of zoals in ons geval overduidelijk NIET. Ik ben er van overtuigd dat het steeds om dezelfde persoon gaat die dus letterlijk z’n tijd verdoet om onze camper in de gehele wijk te vinden en melden. Toen ik dit aangaf, werd er gezegd door handhaving dat ze elke melding serieus nemen en met elke melding iets doen. Nogal frustrerend en blijkbaar zijn ze gewoon écht oliedom daar én bewijst het weer dat ambtenaren dus niet doen wat ze zouden horen te doen: mensen helpen.

Opaalweg bij nieuwe studentenflat, nét buiten de wijk Lunetten:

Iets buiten de wijk Lunetten op 2 april 2022
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.